Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VT4 en Vijf-tv : Sanoma, Corelio en Woestijn-moederbedrijf De Vijver overnamekandidaat

RTL wil VT4 en Vijftv niet meer. De prijs is te hoog, klinkt het. Dat maakt dat de alliantie tussen Sanoma, Corelio en Woestijn-moederbedrijf De Vijver nog alleen overblijft als overnamekandidaat.

 

De laatste rechte lijn in het dossier over de verkoop van de zenders van SBS door de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 lijkt ingezet.

De voorbije dagen bleek al dat de alliantie rond Woestijnvis in pole positie ligt. De investeringsbank JP Morgan had deze groep de status van 'geprefereerde bieder' toegekend. Maar er moest nog steeds door een groot aantal voorwaarden worden onderhandeld.

RTL Group, de Luxemburgse tv- en radiogroep en onderdeel van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, trekt zich nu terug uit de race. Dat zeggen bronnen dinsdag aan De Tijd en Reuters.com.

'De prijsverwachtingen voor de Belgische zenders liggen te hoog. Ze komen niet overeen met de marktwaarde', zegt een bron bij de RTL Group.

RTL België noch RTL in Luxemburg geven dinsdag on the record commentaar. Ook bij ProSiebenSat.1 in München, Corelio, De Vijver of Sanoma België wou niemand dinsdagnamiddag commentaar kwijt.

Volgens De Tijd zou er vrijdag officieel nieuws komen, Reuters.com denkt dat er pas in mei een beslissing valt.

Naar verluidt leggen Sanoma, Corelio en De Vijver 1,25 miljard euro op tafel om de Belgische en Nederlandse zenders over te nemen van ProSiebenSat.1.

Sanoma lijkt ook in Nederland te winnen, samen met de Nederlandse programmamaker John De Mol (Talpa). De Persgroep, in België uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen en al actief in Nederland, zou naast SBS Nederland grijpen omdat Sanoma ook bij onze noorderburen een hoger bod zou hebben uitgebracht.
 

Deel dit artikel